Diefstal van campers en caravans

diefstal van caravansHet is terug lente, het startschot voor de fervente kampeerders om er opnieuw op uit te trekken. Velen doen dit gewoon met de wagen en met de tent . Anderen hebben zich hiervoor met hun  zuurverdiende centen een camper of een caravan aangeschaft, om zo  zorgeloos en vrij te kunnen reizen.

Diefstal van campers en caravans is echter, door de jaren heen, een groeiend en ernstig probleem aan het worden. De meest voorkomende vorm van diefstal is wanneer het voertuig onbeheerd wordt achtergelaten op een camping of op een parkeerplaats.

In de meeste gevallen zijn de dieven niet op zoek naar een specifiek voertuig maar  stelen ze gewoon alles wat ze zien of proberen dat toch. Deze voertuigen zijn namelijk wereldwijd gegeerd en worden dan ook heel snel doorverkocht in een ander land aan een nietsvermoedende koper.

Er zijn heuse Facebookgroepen waarin mensen hun gestolen camper kunnen posten in de hoop deze ooit terug te vinden. Een voorbeeld van zo’n groep vindt u hier:

https://www.facebook.com/groups/Gestolen.Caravans.en.Campers/

We stellen vast dat bijna dagelijks mensen gestolen campers  aanmelden
Een GPS tracker lijkt ons dan ook  wel degelijk  een nuttig en  interessant hulpmiddel  te zijn om zulke diefstallen trachten te voorkomen en/of op te lossen.

GPS tracker voor campers en caravans

Wij bij Geosat bieden zo’n GPS trackers aan voor een betaalbare prijs. Onze trackers zijn klein en makkelijk  zelf te installeren. Er is bovendien geen abonnement vereist indien u dit niet wenst.

Zodra  er wordt geknoeid aan uw camper of zodra hij  buiten een bepaald gebied rijdt, kunt u hiervan een melding krijgen. De actuele positie kan live gedeeld worden met de politie wat de kans op terugvinden vanzelfsprekend vergroot.

Hoe werkt het?

Diefstal van campers

De GPS tracker installeert u op een verborgen locatie in uw kampeerwagen, carvavan of wagen. De tracker is voorzien van een GPS sensor alsook een simkaart.

De GPS tracker maakt verbinding met de satellieten voor het GPS signaal. Eenmaal dit gelukt is, wordt de huidige positie doorgestuurd naar de server en dit via het telefoonnetwerk. Onze simkaart is niet afhankelijk van zogenaamde “partnernetwerken” en maakt steeds verbinding met het sterkste signaal.

U kan dan via ons platform de locatie van uw tracker nakijken en opvolgen.

Interesse?

Neem dan zeker eens een kijkje in onze shop of neem contact met ons op via het contactformulier of via het Facebook Messenger icoontje rechts onderaan. Wij luisteren dan graag naar uw noden en bieden u een oplossing op maat.

5  nuttige tips om uw auto of camper te beschermen tegen dieven tijdens een roadtrip

  • Overnacht altijd op een camperplaats. Kies voor een goed verlichte plek waar ook anderen staan. Houd er rekening mee dat overnachtingsplekken langs de snelweg zeker in het hoogseizoen een  geliefkoosde plek zijn voor inbrekers .
  • Berg waardevolle spullen  zorgvuldig en uit het zicht op en neem belangrijke documenten altijd mee. Kan dit niet altijd, plaats een kluis (die best ergens aan vast zit)in de camper .
  • Maak kopieën van alle  belangrijke documenten, zoals je rijbewijs, verzekeringspapieren en de papieren van de camper. Bewaar deze  liefst niet allemaal op 1 plek.
  • De zijdeur van de camper is sowieso een zwakke plek. Het standaardslot daarvan stelt namelijk vaak niet heel veel voor. Overweeg dus om dit slot te vervangen door  een steviger exemplaar  of breng eventueel een bijkomend slot aan.
  • Ook de zijramen zijn niet altijd even goed beveiligd. Een bijkomend extra hendeltje aan de binnenzijde van het raam kan genoeg zijn om de inbreker te overtuigen om niet in te breken in uw voertuig. Hoe meer beveiligingen, hoe moeilijker het wordt voor de inbreker en des te sneller hij  uw camper links zal laten liggen.