GPS trackers zijn handige apparaten die de locatie van een persoon kunnen volgen en in realtime doorgeven aan een mobiele telefoon of computer. Deze technologie kan vooral handig zijn voor dementerende personen die het risico lopen te verdwalen of de weg terug naar huis kwijt te raken. In deze blogpost bespreken we hoe GPS trackers kunnen helpen bij het zorgen voor dementerende personen en waarop u moet letten bij het kiezen van een GPS tracker.

Waarom GPS trackers nuttig zijn voor dementerende personen

Dementie is een progressieve ziekte die het geheugen en het vermogen om te denken en te redeneren aantast. Naarmate de ziekte voortschrijdt, kunnen dementerende personen het vermogen verliezen om zich te oriënteren en de weg terug te vinden naar huis. Ze kunnen gemakkelijk verdwalen, zelfs in bekend terrein. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en veel angst en stress bij de dementerende persoon en zijn of haar verzorgers.

GPS trackers bieden een oplossing voor dit probleem door de locatie van de dementerende persoon te volgen en deze informatie door te sturen naar een mobiele telefoon of computer. Zo kunnen verzorgers de locatie van de persoon in realtime volgen en ingrijpen als dat nodig is. Dit kan helpen om het gevoel van veiligheid en geruststelling bij de dementerende persoon en zijn of haar verzorgers te vergroten.

Waarop u moet letten bij het kiezen van een GPS tracker

Bij het kiezen van een GPS tracker zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden:

  • Nauwkeurigheid van de GPS: De nauwkeurigheid van de GPS is cruciaal voor het volgen van de locatie van de dementerende persoon. Zorg ervoor dat de GPS tracker een hoge nauwkeurigheid heeft en dat deze regelmatig wordt geüpdatet.
  • Batterijduur: De batterijduur van de GPS tracker is ook belangrijk, vooral als u van plan bent om de tracker voor langere tijd te gebruiken. Zorg ervoor dat de batterij lang genoeg meegaat om de dementerende persoon veilig te houden.
  • Waterdichtheid: Sommige GPS trackers zijn waterdicht, terwijl andere dat niet zijn. Als de dementerende persoon de tracker bijvoorbeeld bij regenachtig weer buiten moet dragen, is het belangrijk om een waterdichte tracker te kiezen.
  • Gebruiksgemak: GPS trackers moeten gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral voor ouderen en mensen met beperkte technische vaardigheden. Zorg ervoor dat de tracker een intuïtieve interface heeft en gemakkelijk te bedienen is.
  • Abonnementskosten: Sommige GPS trackers vereisen maandelijkse abonnementskosten om de locatiegegevens te ontvangen. Zorg ervoor dat u de abonnementskosten begrijpt voordat u een GPS tracker kiest.

Conclusie

GPS trackers zijn handige apparaten die kunnen helpen bij het zorgen voor dementerende personen. Bij het kiezen van een GPS tracker is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de nauwkeurigheid van de GPS, batterijduur, waterdichtheid, gebruiksgemak en abonnementskosten. Met behulp van GPS trackers kunnen verzorgers de locatie van dementerende personen in realtime volgen en ingrijpen als dat nodig is, waardoor het gevoel van veiligheid en geruststelling bij zowel de dementerende persoon als zijn of haar verzorgers vergroot wordt. Het is belangrijk om te onthouden dat GPS trackers slechts één van de hulpmiddelen zijn die beschikbaar zijn voor het zorgen voor dementerende personen. Het is ook belangrijk om andere strategieën te gebruiken, zoals regelmatige controles, het identificeren van risicovolle situaties en het bieden van ondersteuning en begeleiding bij het omgaan met de ziekte.

GPS trackers in de krant

Het nut  van deze toepassing in de krant: https://www.hln.be/nieuws/emilietta-75-al-vijf-dagen-spoorloos-geef-dementerenden-een-gps-tracker~a1ec97ee/

Interesse?

Neem contact met ons op via onze contactpagina (Klik hier). Wij kijken dan samen met u naar de best mogelijke oplossing voor uw persoonlijke situatie.