Stroomgeneratoren beveiligen

Geplaatst door Jens 01-04-2016 0 Reacties Nieuw Product,

You’ve got the power! – Stroomgeneratoren beveiligen

Recent werden wij benaderd door een bouwfirma die  een stroomgenerator in haar beheer heeft. Blijkbaar hebben zij op regelmatige basis problemen om de continuïteit van hun toestel te garanderen.  Zij hebben vaak last van vandalen welke de noodknop indrukken  of hebben moeite met het inschatten wanneer de generator moet bijgetankt worden.

Wij kregen de vraag om meldingen te voorzien wanneer de stroomgenerator stilvalt zodat zij kunnen ingrijpen en het toestel kunnen heropstarten. Bij voorkeur krijgen zij een verschillende melding afhankelijk van de situatie. Op deze manier kunnen zij tijdig ingrijpen en de stroomonderbrekingen tot een minimum beperken.

Zo’n  onderbreking zorgt er namelijk voor dat de werken vertraging oplopen en er extra kosten dienen gemaakt te worden.

Wij van Geosat gingen met deze informatie onmiddellijk aan de slag.  Daar we tot op heden nog geen ervaring hadden met stroomgeneratoren en dus ook niet wisten hoe het schakelschema van zo’n toestel eruit zag, namen wij contact op met een bekende producent van stroomgeneratoren.

Na het bestuderen van de schakelschema’s en deze te toetsen aan de functionaliteiten van onze GPS tracking toestellen, hebben wij twee betaalbare opties uitgewerkt. Wij noemen deze voor het gemak de “Basic” en de “Advanced” versie.

Basic

De Basic versie kan makkelijk en snel geïnstalleerd worden in de stroomgenerator waardoor men vrijwel onmiddellijk van een basisbeveiliging kan genieten. Wij bieden volgende functionaliteiten:

Locatie van uw stroomgenerator nagaan per SMS

U stuurt een SMS naar het toestel en krijgt de actuele locatie per kerende terug.

Stroomgenerator starten per SMS

Doet wat het zegt. U stuurt een SMS naar onze GPS tracker die op haar beurt een relais aanstuurt. Indien  uw toestel deze functie ondersteunt,  kunt u zo het toestel opnieuw starten.

SMS bij stroomonderbreking

Met onze “Basic” beveiliging krijgt u een SMS bericht wanneer uw generator stopt met het produceren van stroom. Hierdoor kunt  u snel ingrijpen en vermijdt u bijkomende kosten!

Advanced

Voor zij die net dat tikkeltje meer willen weten over hun toestel en meer gedetailleerde alarmen willen ontvangen , hebben wij ons “Advanced” pakket.

Onze Advanced generator beveiliging biedt dezelfde functionaliteiten als het basic pakket met volgende extra mogelijkheden:

Locatie van de generator volgen op kaart

Via ons online tracking platform kunt u de actuele locatie van uw tracker, alsook haar voorgaande locaties, volgen op kaart.

Specifieke meldingen

Wanneer u een melding krijgt dat uw toestel is stilgevallen,  dan is dat handig. Weten waardoor het toestel is stilgevallen is nog veel handiger! Met ons advanced pakket krijgt u een aparte melding wanneer de noodknop werd ingedrukt, de brandstof op is of indien er zich een andere onderbreking heeft voorgedaan.

Brandstofniveau raadplegen

Via ons online tracking platform kunt  u steeds het actuele brandstofniveau van uw generator raadplegen. U kunt ervoor kiezen hier alarmen aan te koppelen en zo geïnformeerd te worden wanneer de brandstof onder een bepaald niveau is gezakt. U hebt ook de mogelijkheid te kiezen hoe u  op de hoogte  wilt worden gebracht  : via SMS of email!

Draaiuren rapport

Rapport voorbeeld

Met behulp van ons tracking platform kunt  u een rapport generen met daarin het aantal uren dat uw toestel heeft gedraaid. Deze draaiuren worden onderverdeeld per locatie waardoor u bijvoorbeeld bepaalde kosten aan de hand van ons rapport kunt staven aan de klant.

Toestel starten via internet

Met behulp van ons platform kunt  u de generator met enkele muisklikken van op afstand herstarten,  dus geen  ingewikkelde SMS commando’s!

Wordt niet in de greep gehouden door vandalen en houdt steeds uitgebreide informatie over uw generator bij de hand!  Ons tracking-beveiliging systeem is betaalbaar en handig! Mits u beschikt over een handige technieker kunt u de installatie zonder al te veel moeite zelf uitvoeren. Maak u geen zorgen meer om uw generator door hem uit te rusten met de Geosat stroomgenerator beveiliging!

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte!

Leave a Comment