GPS tracker voor auto’s

Volg uw wagenpark aan de hand van onze track en trace systemen.

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem?

Onze auto GPS tracker werkt op dezelfde manier als onze andere GPS tracker. Het verschil zit hem hoofdzakelijk in de waterdichtheid. De auto gps tracker wordt waarschijnlijk door u op een droge plaats ingebouwd en hoeft daarom niet zozeer waterdicht te zijn. De trackers zijn hierdoor iets kleiner en dus makkelijker te verbergen in de auto, bestelwagen of vrachtwagen. Ook al heet deze gps tracker “auto GPS tracker”, dit moet u zeker niet bekijken in de enge zin van het woord auto. Deze tracker is geschikt voor allerhande toepassingen. De GPS tracker kan perfect dienen om uw bestelwagens, koelwagens of vrachtwagens te volgen.

Voor sommigen klanten is het wegwerken van de GPS tracker geen vereiste. Mag de GPS tracker zichtbaar blijven? Lees dan zeker verder in de rubriek “Wagenparkbeheer”.

De GPS trackers voor in auto’s en andere voertuigen werkt, net zoals onze andere trackers, via het GSM netwerk. Tijdens het opstarten maakt het toestel, met behulp van zijn krachtige GPS sensor, connectie met de satellieten. Eenmaal de verbinding tot stand gebracht is, dan hangt het af van uw opstelling.

Afhankelijk van de door u gekozen opties vraagt u de positie-informatie op via een SMS of volgt u de actuele positie via internet.

Wanneer u voor deze laatste optie kiest kan u via onze website de actuele positie van het toestel zien, zijn afgelegde weg raadplegen alsook eventuele gekoppelde sensoren uitlezen en controleren.

In het geval van slecht GSM bereik, slaat het toestel zijn posities intern op. Van zodra er terug signaal is worden deze gegevens alsnog doorgestuurd.

Wil u weten waarom dergelijke verbindingsproblemen bijna niet voorkomen met een M2M simkaart van Geosat? Lees er dan meer op over op onze M2M-simkaart pagina.

Track uw wagen
Installeren gps tracker

Hoe installeer je een GPS tracker?

Onze voertuig GPS tracker installeren? Dat kan u in principe zelf!
Bij onze voertuig GPS tracker krijgt u een handleiding met daarin alle uitleg en instructies voor een goede installatie. U moet weten dat een GPS tracker verschillende kabels heeft maar er eigenlijk slechts drie echt belangrijk zijn voor een goede werking. Dit zijn de massa, de continustroom en de geschakelde stroom.

De massa spreekt voor zich en is zoals bij elk ander elektrisch toestel de “minpool”. De continustroom is een stroombron die, zoals het woord het zegt, continu stroom levert. Dit is een kabel die rechtstreeks van de “pluspool” van de batterij komt.

De geschakelde stroom is een stroombron die zich aan- en uitschakelt met het contact van de wagen. Dit heeft als nut dat u perfect kan bijhouden hoeveel draaiuren uw wagen/machine heeft. U kan hier ook rapporten van maken en zo duidelijk bepalen wanneer bijvoorbeeld de werkdag eindigde of men ter plaatse ergens stilstond.

Indien u zich toch niet in staat acht om de voertuig GPS tracker zelf te installeren dan zoeken wij graag met u mee naar een installateur.

Waar kan ik de GPS tracker verbergen?

Onze GPS trackers hebben een beperkt formaat en zijn daardoor makkelijk weg te werken in uw voertuig. Zelf raden wij aan om deze te verbergen onder de motorkap, het dashboard of in de kofferruimte. Eender welke GPS tracker is uitgerust met een interne of externe GPS en GSM antenne. Deze antennes moeten op de één of andere manier contact maken met respectievelijk satellieten of GSM-antennes.

Dit wil ook zeggen dat je dit toestel kan vergelijken met een GSM toestel. Om de goede werking te garanderen is het dan ook belangrijk, net zoals bij een gewoon GSM toestel, dat deze niet onder teveel metaal wordt verborgen.

In de vloerplaat bijvoorbeeld wordt dan ook ten sterkte afgeraden.

Welke functies heeft voertuig GPS tracker van Geosat?

 • Takelalarm
  Wanneer u de massa, continustroom en geschakelde stroom correct aansluit. Dan kan u gebruik maken van het takelalarm. Dit houdt in u een mail of SMS* ontvangt wanneer uw voertuig wordt verplaatst zonder dat het contact aanstaat. In realiteit geeft dit een melding wanneer uw voertuig wordt getakeld of geduwd.
 • Anti-diefstal

  In geval van diefstal blijft u uw voertuig volgen en de positie doorgeven aan de politie.

 • Routes herbekijken

  Met behulp van onze GPS tracking software kan u uw GPS tracker op de voet volgen maar ook eerder afgelegde routes herbekijken. Hierbij ziet u de aflegde routes op een overzichtelijke kaart. Ook zie je in één oogwenk waar het voertuig stilstond en hoelang.

 • Interne accu

  De voertuig GPS tracker van Geosat is uitgerust met een interne batterij. Hierdoor kan deze nog een tijdje verder werken, zelfs al wordt deze losgekoppeld van de batterij of is de autobatterij leeg.

 • Zonder abonnement of met abonnement

  Indien gewenst kan u ervoor kiezen de GPS tracker zonder abonnement te gebruiken. Hierbij werkt de GPS tracker volledig via SMS functie. U dient de tracker dan wel zelf in te stellen. Alle commando’s hiervoor krijgt u door ons aangeleverd maar dit kan een omslachtig werkje zijn. Bovendien kan u hiermee enkel de huidige locatie van uw voertuig zien.

  Wil u uw voertuig(en) in realtime volgen, routes herbekijken en alles opvolgen in een overzichtelijk software platform. Maak dan gebruik van onze abonnementsfunctie met M2M simkaart en perfecte dekking in 150 landen?

GPS tracker voor aanhangwagen of caravan

Onze voertuig GPS tracker is eveneens geschikt voor aanhangwagens en caravans, zelfs wanneer deze niet geschikt over een 13-polige aansluiting.

Indien uw aanhangwagen niet in het bezit is van een stroomtoever, of voor erg lange tijd losgekoppeld staan kunnen wij hier ook een oplossing voor bieden.

GPS tracker voor oldtimer

Een oldtimer is vaak uitgerust met een 6-volt batterij in plaats van een 12 volt batterij. Hierdoor kan niet zomaar eender welke GPS tracker gebruikt worden in een oldtimer.

De GPS trackers van Geosat zijn echter allen geschikt voor een stroomtoevoer tussen de 6 en de 30 volt.

Ook je oldtimer kan je dus perfect beveiligen en volgen met een GPS tracker van Geosat.

Betaalbare voertuig gps tracker

Wagenparkbeheer

Fleet-management

Onze GPS trackers en de bijhorende software zijn eveneens geschikt voor fleet-management.

De GPS trackers worden hiervoor gekoppeld aan een ander software pakket dat tot in de puntjes kan worden ingesteld.

Gelieve ons hiervoor vrijblijvend te contacteren via ons contactformulier.

Koeltransport, tachograaf,…

Het uitlezen van sensoren waaronder brandstofsensoren en temperatuursensoren behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Aan de hand van deze gegevens kunnen dan overzichtelijke rapporten gegenereerd worden.

Deze toepassingen zijn echter zo specifiek dat deze ten allen tijde op maat worden uitgewerkt.

Neem bij interesse gerust contact met ons op via ons contactformulier.

Volg uw vrachtwagens en bestelwagens op de voet