GPS tracking PRO pakket

Wat is het?

Standaard zijn onze GPS trackers voorzien om te werken zonder abonnement samen met ons basis tracking platform. Dit trackingplatform is te bereiken via elk met het internet verbonden toestel en geeft de huidige positie van de tracker weer op kaart. Om verbinding te maken met onze server dient u zelf nog een SIM-kaart aan te schaffen en te installeren.

De mogelijkheden van het Basic Tracking Platform zijn echter beperkt.

Bent u niet in het bezit van een eigen simkaart, wenst u duidelijk inzicht in alle tracking informatie en wenst u eventueel te werken met sensoren of alarmeldingen? Dan is het GPS tracking PRO pakket de oplossing. Voor een beperkt jaarlijks bedrag ontvangt u een perfect kant en klaar pakket. U hoeft de tracker enkel nog aan te sluiten en de rest gaat vanzelf.

Pro tracking platform

Ons pro tracking platform is een platform waarop de mogelijkheden zowat eindeloos zijn. Hieronder een greep uit die mogelijkheden

Duidelijk overzicht

Ons pro-tracking platform geeft een duidelijk overzicht van waar uw tracker zich bevindt en welke weg hij heeft afgelegd. Bovendien is het mogelijk te zien hoe lang en waar uw voertuigen hebben stilgestaan. Deze informatie die u minimaal één jaar kan raadplegen, kan handig zijn als bewijsmateriaal bij het betwisten van een overtreding.

Geofence

In het tracking platform is het mogelijk om zogenaamde geofences in te stellen. Geofences zijn virtueel afgebakende gebieden (die u kunt tekenen op kaart) waaraan u een bepaalde melding of alarm kunt koppelen. Met behulp van deze geofences is het bijvoorbeeld mogelijk om een mail te ontvangen wanneer een voertuig een bepaald gebied binnen of buiten rijdt. Handig voor verhuurfirma’s die willen weten wanneer hun verhuurd voertuig terug op het terrein staat.

Alarmen

Verder ontvangt u ook alarmmeldingen bij het takelen of verplaatsen van uw voertuig door middel van pushmelding op uw GSM toestel (bij gebruik van de app) alsook via mail. Op die manier kunt u eventueel nog snel tussenkomen om bijkomende kosten te vermijden. Ook wanneer uw tracker wordt losgekoppeld, wordt u hiervan onmiddellijk op de hoogte gebracht.

Sensoren

Afhankelijk van uw eisen kan er ook gewerkt worden met bepaalde sensoren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om live de temperatuur in uw koelwagens op te volgen en eventueel bepaalde alarmen te koppelen aan deze sensoren. In het geval van een koelwagen zou u meldingen kunnen krijgen wanneer de koude ketting wordt doorbroken en de temperatuur in het laadruim een bepaalde temperatuur overschrijdt.

M2M simkaart

Indien u kiest voor het pro pakket kunt u ook gebruik maken van onze M2M simkaart. Deze simkaart heeft als grootste voordeel dat zij voorrang heeft op het normale dataverkeer en steeds verbonden is met het sterkste netwerk.
Waar een eigen particuliere simkaart enkel verbinding zal maken met “partnernetwerken”, maakt deze simkaart steeds verbinding met het sterkste netwerk. Op die manier bent u zeker dat u steeds een connectie heeft met uw GPS tracker(s).
Bovendien werkt deze M2M simkaart in 90+ landen binnen en buiten Europa zonder bijkomende kosten. U staat dus nooit voor verrassingen.
Lees meer over deze M2M simkaarten op de speciale pagina.